divendres, 11 de novembre de 2011

NIKE, ANÀLISI PUBLICITÀRIA

Just d'oït, com si estara sordet, Nike ens ha deixat mots anglesos i un rastre de publicitats. Laura Montalban enceta l'anàlisi amb aquesta terrorífica publicitat.


- [1] El codi lingüístic que s'observa en aquest spot no és molt dialogat. Utilitza, en el grafisme, unes lletres clàssiques, com és l'arial, el color és blanc com per donar-nos tranquil·litat i en anglés per marcar l'internacionalisme del producte. Why sport? You'll live longer. Just do it. Una de les coses més importants d'aquest spot, és el codi cinematogràfic ja que utilitza primers plans com a les pel·lícules de por o la música que apareix durant tot l'anunci com sol aparèixer en aquests films.

- [2] l'emissor visible és una dona que surt corrent i la persegueix un home amb una motoserra i una careta blanca. L'emissor real és la marca esportiva Nike.

- [3] Missatge evident és el de comprar eixos productes i el que es dedueix és que si et fiques eixa roba o sabatilles, podràs fugir fàcilment de situacions perilloses.

- [4] Receptor el lloc on he vist la publicitat no apareix l'horari on podria aparéixer aquest anunci, però podria dirigir-se a un públic juvenil ja que li solen agradar els films de terror.

- [5] Canal la televisió o Internet.

- [6] Context i supercontext, l'espai físic en que es desenvolupa l'anunci. Comença en un bany, on una xica va a dutxar-se i apareix un home amb motoserra. Després surten els dos corrent pel bosc. El supercontext; Nike fa aquest spot de terror perquè en aquesta època predominen les pel·lícules d'aquest gènere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada