dijous, 15 de novembre de 2012

CODONYAT. D'aquells boteruts fruits carnerians


En aquesta ocasió EL REBOST us proposa un exercici. Llum Segarra ens ha aportat les fotografies per a l'elaboració del CODONYAT i també ens ha anotat la recepta. Tot observant les fotografies heu d'afegir els peus de foto que ens expliquen com es fa el codonyat. En dues setmanes penjarem la solució correcta. També podeu redactar-ho, tot seguint el llenguatge INSTRUCTIU, i penjar-ho a comentaris. Per últim, cerqueu el poema de Carner que ens en parla.



















UNA MICA DE LITERATURA SOBRE ELS CODONYS


6 comentaris:

  1. M'enlluerna lo sans que es veuen els codonys. Aquesta recepta si m'agradaria saber-la !!.
    Proveu a fer el codonyat sense gens de sucre, ficant-lo en potets ben apixadet a la nevera. Quan ixquen floritures, en un gavinet es trauen. Pose una o dos culleradetes de codonyat en una llesqueta de pa.....

    ResponElimina
  2. El conte del codonyat sense sucre és d'aquest i no de l'anterior
    Salut!

    ResponElimina
  3. Fto.1: Codonyer ple de vida a la tardor.
    Fto 2: Una bona collita.
    Fto 3: Bo ho mires per on mires.
    Fto 4: Abans i despres de l'elavoració.
    Fto 5: Presentació dels fruits a treballar.
    Fto 6: Especejament del codony.
    Fto 7: Després de tallar hi ha que pesar.
    Fto 8: Sospesament del sucre.
    Fto 9: Tot mesclat per a obtindre resultat.
    Fto 10: Deixem reposar.
    Fto 11: Tapem i reposar, reposar,...
    Fto 12: Els resultats del repós.
    Fto 13: A l'olla
    ....

    ResponElimina
  4. Fto 14: Barreja i barreja.
    Fto 15: Triturat per que siga homogeni.
    Fto 16: Al motlle perque prenga forma.
    Fto 17: Tot aquest esforç te la seva recompensa, molt bona recompensa.

    ResponElimina