dimarts, 13 de novembre de 2012

OLIVES TRENCADES, PARTIDES, AIXAFADES... Quin patiment!




A l'Institut hi ha tres oliveres que esdevenen oli de pati, aixafades pel tràfec humà. Enguany, l'alumnat de 2nA i Carme Nogueira han decidit entrar a El Rebost amb aquesta manera tradicional de conservar les olives.
Gallardets d'oli promés

Munyir l'olivera, lladre furtiu...

Dansa profitosa a sota l'olivera...

Collita d'olives amanides per patir.

Pam, pam, pam...

Partides, trencades, aixafades...


De la bossa a la pica. De la pica al pot.

Cal detectar l'excés de proteïnes d'algunes olives.
 
Posem les olives en aigua,  que canviarem diàriament. (8 dies)
Els ingredients demanen la 'prova de l'ou'.

Salem, amb compte, la petita mar


Remenem, removem, diluïm...

Fracassem!

Tornem-hi! Una mica més...


Triomfem!!!
Posem en un pot l'aigua amb el punt de sal, romer, saboritja, timó, llima, alls i les olives.

Al cap d'una quinzena de dies ja podem obrir el pot.

Reapartiu-les entre els amics...

amb petits pots de vidre.


Tasteu-les!

2 comentaris:

  1. Tenen una pinta excel·lent.... llàstima que l'aigua no siga de Bejís.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Veritat és que hi ha una botella de Cortes, però és que patíem per si algú es tallava.

      Elimina