dilluns, 21 de gener de 2013

MATANÇA DEL PORC. 1- Carn de porc adobada i pernils. Javi Alarcón

Majada Carrasca és una aldea que pertany a Yeste  (Albacete).
És el poble del meus avis on vaig a vore'ls quan tinc vacances. Hi fem moltes coses. A l'hivern la matança del porc. Després es fan embotits, botifarres i pernil. Del porc s'aprofita tot menys els ulls. Antigament amb la bufeta jugaven a futbol.


  Abans d'escomençar, esmorzem embotit d'una altra matança.




Primerament  s'agafen els alls, penjats a la paret des de l'any passat .

Es pelen mentre conversen...

Necessitem moltes dents d'alls.
Quan estan picats es posen en un plat.

 Per a fer l'adob es tira l'all esmicolat dins d'un poal ple d'aigua.

Pebrera roja.



 Ví del raïm de la verema d'aquest any. Tot casolà.



 Sal.

 Pebre negre.

Canyella.


 Matafaluga.



I, Finalment, pebre-roig. Ho remenem tot.


 Altrament es tallen les costelles i els llomellos del porc.



Es fiquen dins de l'adob que hem fet abans.



Després d'uns quants minuts es trauen i ja tenim la carn adobada.

Una altra manera de conservar la carn es posar-la dins de la sal per a que xucle la sang i  s'eixugue.

Primerament  es posen els pernils i les caretes en sal.


Els pernils per a que perden la sang.

 I les caretes es posen per a fer cotnes fregidetes.


Per últim es tapen i es deixen assecar.

1 comentari:

  1. Molt interessant. Ja estic esperant una segona part.

    ResponElimina