dissabte, 24 de maig de 2014

UN BES DEL CEL

Potser no siga ressenyable el fet que el cel haja tingut a bé besar la terra, però fa tant que no festegen!
Ha estat només una estona, a tot estirar una marraixeta per metre quadrat, res que prometa la saó que demana el bosc i suplica el bancal. Les oliveres grans no rapegen, els ametlers es desmaien i les cireres s'acomiaden abans de sufocar-se. L'aigüeta d'avui, però, ha espavilat el boix i el savinebre.
La seca porta des de la primavera passada parlant-nos sobre un canvi climàtic que ja sembla haver canviat. Tot l'any veiem com entra tot de ponent i arriba eixut. I, si bé deien allò de Ponent la mou i llevant la plou, enguany no hem conegut cap llevantada d'aquelles que omple el passeig Marítim d'arena sorrenca.

Veritat és que al març ens va deixar un bes, això sí, ben breu. 
Veieu L'AIGUA ÉS ROSA http://goo.gl/QHUYuR  23-03-2014

El curs passat, si feu memòria, després d'un llarg període de seca AGOSTEJAR http://goo.gl/T5b6AE  27-08-2012 vam tindre una primavera, a més de les manifestacions, festejada per l'aigua: LLEVANT LA PLOU  http://goo.gl/FhPjc9  1-03-2013 i la neu: XODOS, ANEU A LA NEU http://goo.gl/uXeMT6 4-03-2013

Si voleu, imatginem açò com una rogativa. A vore si plou!

Ja trobàvem a faltar l'apunt musical de Paco, el de Borriol. Imagine que a tots us ve alguna cançó sobre la pluja.

http://www.youtube.com/watch?v=ZEY8clFcm2E

Reconec com a dèria personal açò de la pluja. De fet repasse Imatgies per veure'n entrades que s'hi relacionen i, entre una dotzena més i les ja esmentades, em trobe aquestes:
PLUJA AMIGA, ATURA EL FOC http://goo.gl/4oNCYg
DAMUNT LA RATLLA http://goo.gl/x1e7Ah
LA PLUJA http://goo.gl/JY4LIw
TOPONÍMIA EFÍMERA http://goo.gl/jbfhBF
UNA ULLADETA http://goo.gl/ezMSJ5
L'ESPERANÇA BLANCA, QUE ES FAÇA NEGRE http://goo.gl/M1Ye27

Potser ens vam passar amb la rogativa perquè a Vilafranca ahir (25-05-2014) van caure 112 l. i no tot era aigua líquida, segons que ens informa Ferran. La fotografia és de Salvador Llopis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada