dimarts, 17 de maig de 2016

STILL WALKING (CAMINANT) Ainhoa i Cristina


FITXÀ TÈCNICA

TÍTOL ORIGINAL: Aruitemo (Even If You Walk And Walk
ANY: 2008 PAÍS: Japó
DIRECCIÓ: Hirokazu Koreeda GUIÓ: Hirokazu Koreeda
FOTOGRAFÍA: Yutaka Yamasaki MÚSICA: Gonchichi
REPARTIMENT: Abe Hiroshi, Natsukawa Yui, You, Takahashi Kazuya, Kiki Kirin, Yoshio Harada, Susumu Terajima
PRODUCTORA: TV Man Union
PREMIS: 2008: Festival de Mar de Plata: Astor d'Or (Millor pel·lícula)
GÈNERE: Drama | Família  Still Walking conta una història d'una família japonesa. La història està contada al voltant, del fill major de tres germans havia mort per salvar la vida d'un xiquet que s'estava ofegant en la mar. Per això, cada any la família es reuneix per rendir homenatge al fill mort. I inviten els seus altres dos fills, un xic i una xica, els dos casats. Quan arriba el dia en el fet que està tota la família. Inviten al xic que el fill havia rescatat. Era un noi gros, ha estudiat periodisme, i que diu que viu per a la persona que la salvada. El pare està molt trist perquè el seu fill major a perdut la seua vida per salvar la d'un altre "que no sap ni caminar". Aquesta pel·lícula està molt bé explicada i és un film molt diferent, ja que explica el valor que té la família. Hakima Zaitouni (2016) 
 "Still Walking" és una pel·lícula que tracta sobre una família japonesa. El fill està ajuntat en una viuda amb un fill, cosa que no li agrada a sa mare, ja que pensa que és millor una divorciada que no té parella perquè no vol, que una viuda. El fill quan arriba a casa dels seus pares s'inventa que té un treball estable, però en veritat està a l'atur, això ho fa perquè els seus pares no se senten defraudats en ell, ja que no és metge com el seu pare volia. Ell era el germà menut, ja que tenia un germà major que es va morir fa quinze anys i que els seus pares encara no l'han assimilat i com que era el major, el seu pare li tenia més afecte. Des d'aquell moment se sent una tensió entre ells, que fa que el pare i el fill no es mostren cap tipus d'estima. Al temps els pares es moren i per culpa de l'orgull de cada un, no es van resoldre conflictes que tenien. Paula Fernández (2016)


 En les últimes setmanes hem tingut l'oportunitat de veure dues pel·lícules del director Hirokazu Koreeda, 'La nostra germana menuda' i 'Still walking'; ens centrarem a fer una comparació entre les dues pel·lícules: 

 Ambdues pel·lícules tenen una temàtica molt simple, la vida quotidiana d'una família japonesa. En 'La nostra germana menuda' , son 3 germanes que coneixen la quarta germana per part del pare. Viuen soles a causa del fet que la seua mare les va abandonar, igual que el seu pare abans. Per altre costat, en 'Still walking' és una reunió familiar a causa de l'aniversari de la mort del germà major, el pare està ressentit amb el món i enfadat amb el seu fill perquè no va ser metge com ell, i ara està en l'atur i casat amb una viuda. 

Com a missatge final tenen dos punts de vista contraris:En 'La nostra germana menuda', deixen a un costat el ressentiment amb el pare i accepten la filla seua amb la nova mare. Mentre en l'altra pel·lícula, no accepten del tot al fill de la viuda ni a ella mateixa, ja que tot el que fa el protagonista a ulls del seu pare està mal.
 
En 'Still walking', a pesar que la família generalment està completa, la presenten completament desestructurada, arribant a no parlar-se ni veure's en anys, a més de guardar-se secrets importants. Per un altre costat, en 'La nostra germana menuda' encara que no hi ha cap figura paterna o materna, estan més unides, es coneixen bé i connecten fàcilment entre elles (inclòs amb la nova germana)
Generalment, la fotografia i els escenaris son brillants, destacant el paisatge rural japonès, que no sempre es veu ací. A més contrasta el medi rural amb l'urbà. En 'Still walking' els vells de la família viuen en la típica casa rural, contrastant amb la resta de la família, que viuen en ciutats. Per un altre costat, en 'La nostra germana menuda', les tres germanes, viuen en una gran casa rural prop de la mar, contrastan encara més amb la germana menuda, que vivia originalment en un poble més xicotet. Ainhoa Vidal i Cristina García (2016)Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada