dimecres, 12 d’octubre de 2016

VOCABULARI DE CATÍ. OFICIS CÀRRECS I ESTATS


El proppassat dissabte 9 d'octubre, dia de Sant Donís i festa al País Valencià, a la vila de Catí va tindre lloc la presentació del segon volum del Vocabulari de Catí, transcripció a càrrec de l'enyorat Pere-Enric Barreda i estudi de la dialectòloga Àngela Buj Alfara. Aquest segon volum se centra en tres apartats: oficis, càrrecs i estats. 
Un infatigable Vicent Pitarch i el professor Lluís Gimeno acompanyaren l'estudiosa canareva. El llibre ha estat editat per l'Associació Cultural Tossal de la Nevera, de la qual són també les molt interessants fotografies que acompanyen el text.
Fragment interior dedicat a l'ofici d'esquiladorVicent Pitarch, amant de Catí i de tot allò que tinga a veure amb la nostra cultura, va fer des del localisme un maragallià i universal elogi de les paraules (escolteu-ne un fragment al vídeo) 

La Sala de la Vila es va omplir de catinencs i gent d'arreu interessada en aquesta nova publicació
El professor Lluís Gimeno abordà el paper de Mossén Puig dins la cultura castellonenca 
(breu fragment de la seua intervenció)

Oficis, la major part dels quals resten en el record però ens parlen de la riquesa, també etnogràfica, del Vocabulari de Catí.Altres fragments de l'interessant estudi fet sobre el Vocabulari de Joan Puig

Per últim, Àngela Buj Alfara, coautora de l'estudi, implicà el públic assistent com a usuaris que eren d'aquell vocabulari


Si aquest segon volum té els oficis, càrrecs i estats com a camps temàtics del vocabulari (llegiu-ne la contraportada), les festes i els costums n'eren el motiu del primer volum publicat al 2012.L'autora de l'estudi, joiosa, signà un bon grapat de llibres que ajuden a completar el panorama lexicogràfic de les nostres terres.

3 comentaris:

 1. És un gran plaer comprovar que no tot ho tenim perdut al País Valencià. Incansables, els indígenes de parla valenciana seguim replegant la nostra cultura oral per a evitar que desaparega més encara.
  Som uns supervivents! Visca el vocabulari de Catí!

  ResponElimina
 2. Als de Catí, el dimoni no els va poder seguir.

  ResponElimina
 3. D'acord amb Elvira Safont, som uns supervivents

  ResponElimina